Manpower Work Life - Drömjobbet 2019 

Ingenjör toppar liksom förra året listan över svenska folkets drömjobb! Hela listan och varför ett jobb ses som ett drömjobb kan du läsa här. Manpower Work Life är Sveriges största arbetslivspanel och i den senaste undersökningen frågade vi 1804 anställda, egenföretagare, arbetssökande och studerande om vilket som är just deras drömjobb. 

Ladda ner faktablad här

Svenskarnas drömjobb

Ingenjör behåller topplaceringen som svenskarnas drömjobb 2019. Några andra av jobben på topplistan är administratör, säljare, ekonom och programmerare. Årets återvändare är entreprenör medan årets nykomling är socionom som tar plats på topplistan för första gången. Yrken som däremot åker ut från listan i år är lärare och managementkonsult.
Är du intresserad av lediga ingenjörsjobb via Experis?

Läs mer och ansök här

6002 0028 MP_Drömjobbet_Hubspot_1080x1080_1

Drömjobbet - hela topplistan!

Drömjobbet_Topplistan

Vad är det som lockar med drömjobbet?

Allra viktigast är personlig utveckling, att jobbet är meningsfullt och att man genom sitt jobb har chansen att hjälpa andra. Att drömjobbet ger hög status, är säkert och tryggt samt ger möjlighet till högre lön anses inte alls lika viktigt.  

6002 0028 MP_Drömjobbet_Hubspot_1920x1080_Vad lockar FINAL

Hur många har drömjobbet idag?

Bara 8 procent av svenskarna har nått drömjobbet. 38 procent uppger att deras nuvarande jobb är deras drömjobb eller ligger ganska nära sitt drömjobb. Ungefär hälften av alla säger däremot att de inte nått drömjobbet. 

Letar du efter just ditt drömjobb? Läs mer och ansök här:

Lediga jobb hos Manpower

6002 0028 MP_Drömjobbet_Hubspot_1080x1080_2

Viktigt att ha sitt drömjobb!

De senaste åren ökar svenskarnas motivation att hitta drömjobbet - idag säger fyra av tio att det är viktigt för dem att hitta drömjobbet, medan mindre än tre av tio sade samma sak för tre år sedan. Vi tillbringar många timmar på jobbet och i en god arbetsmarknad strävar allt fler efter att hitta en arbetsplats där de både kan utvecklas och känna meningsfullhet. Dessutom är allt fler optimistiska över att nå drömjobbet idag, jämfört med de senaste åren. 41 procent av svenskarna tror att de kommer att få sitt drömjobb, för tre år sedan trodde bara 30 procent samma sak. 

6002 0028 MP_Drömjobbet_Hubspot_1920x1080_3

 

Hur intressant är det att vara chef?

Bland alla i vår undersökning svarar 36 procent att de drömmer om ett chefsjobb. Allra mest lockar ett jobb som arbetsledare, VD eller avdelningschef. Vanligast är att man vill leda andra och vara med och påverka.

6002 0031 MP_Drömjobbet_Chefer_Hubspot_1920x1080-1

Läs mer om vad cheferna själva anser om att vara chef här:

Ladda ner faktablad om chefer

 

Om Manpower Work Life

Manpower Work Life är Sveriges största arbetslivspanel. Sedan 2007 har vi varje år ställt frågor till svenska folket om deras syn på arbete, karriär och viktiga frågor som är kopplade till arbetslivet. Den senaste undersökningen genomfördes av Inizio på uppdrag av ManpowerGroup under maj och juni 2019 och omfattade anställda, egenföretagare, arbetssökande och studerande. 1 804 personer svarade på undersökningen.